Mait Kraun • 23. oktoober 2015 kell 16:02

Facebooki aktsia jõudis uue rekordini

Facebooki kvartalitulemused on varasemalt ületanud ootusi.  Foto: epa

Facebooki aktsia jõudis täna uue rekordini ja tundub, et ettevõte on investorite üheks lemmikuks kujunenud, vahendab CNN Money.

Facebook on sellel aastal Standard & Poor’s 500 aktsiaindeksi üks parimaid ettevõtteid – aktsia on tõusnud tänavu umbes 30 protsenti. Täna jõudis aktsia hind 102 dollarini, mis on kõigi aegade rekord.

Facebooki kallines koos teiste tehnoloogiafirmadega, kes teatasid oodatust parematest kvartalitulemustest. Nii Google kui ka Amazoni aktsiad on samuti rekordtasemetel ning Microsoft jõudis 15 aasta kõrgeima hinnani. Facebook teatab oma kolmanda kvartali tulemused 4. novembril.

Ettevõtte käive on kasvanud väga kiiresti – ainuüksi teises kvartalis tõusis käive eelmise aastaga võrreldes 39 protsenti. Morgan Stanley pani Facebooki hiljuti 16 aktsiast koosnevasse nimekirja, mida osta ka siis, kui USA majandus kriisis on.

Tõsi, Facebook hinnatase on väga kõrge. Kasumi ja hinna suhe on 100 juures. Google’i vastav number on 34, Yahool 4 ja Apple’il 12. See pole investoreid aga eemale peletanud.

Hetkel kuum