Rainer Saad • 26. oktoober 2015 kell 10:55

Sharp andis kasumihoiatuse

Sharp  Foto: epa

Sharp Corp. langetas enda selle majandusaasta kasumiprognoosi, kuna Hiinast on tulnud oodatust nõrgemad tulemused.

Märtsis lõppeva majandusaasta tegevuskasumiks prognoosib Sharp eelneva 80 miljardi jeeni asemele nüüd ainult 10 miljardit jeeni (75 miljonit eurot) ning käibeprognoos langetati 2,8 triljonilt jeenilt 2,7 triljoni jeenini.

"Nutitelefonide ekraanipaneelide hinnad on Hiinas langenud ning meie müük on aeglustunud,“ teatas Sharp. Elektroonikafirma avaldab oma poolaasta tulemused sel reedel, kuid ettevõte hoiatas, et LCD üksuse kahjum võib tulla 26 miljardit jeeni (195 mln eurot).

Viimastel aastatel avaldab Jaapani ettevõttele üha rohkem mõju suurenenud konkurents ning valuuta kõikumine. Vaatamata nutitelefonide müügi kiirele kasvule, pole Sharp endiselt suutnud raskustest välja tulla. 

Hetkel kuum