Juhan Lang • 27. oktoober 2015 kell 8:30

USA suurpank hakkab Apple’iga rammu katsuma

JPMorgan Chase  Foto: Bloomberg

USA suurpank JPMorgan Chase hakkab tulevikus võistlema Apple’i loodud mobiilimaksete platvormiga Apple Pay, vahendab Financial Times.

Sel moel püüab pangandusgigant kasu lõigata väiksest, kuid üha kasvavast kliendigrupist, kes eelistab lihtsamaid rahaülekandeid teha oma nutitelefoniga. Mullu septembris alustas pank Apple’iga koostööd ning sel aastal teatati juba miljonist Apple Pay kasutajast, kellest paljud on keskmisest kaardiomanikust nooremad ja jõukamad.

Nüüd soovib pank luua aga omaenda digitaalrahakotti, mis hakkab kandma Chase Pay nime. Samuti on pank löönud käed mitme suurema jaemüüjaga, sealhulgas Walmarti, 7-Eleveni, Kmarti ja Best Buyga.

Järgmise aasta juuliks on JPMorgani 94 miljonil kaardiomanikul võimalik oma nutitelefoniga maksta enam kui 100 000 poes üle kogu USA. Selleks tuleb kassapidajal üksnes skaneerida telefoni ekraanil kuvatud kood.

Hetkel kuum