Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Danske Banki tulud vähenevad

  Danske Banki juht Thomas BorgenFoto: EPA

  Ka Skandinaavia suuruselt teise panga Danske Banki käsi käib üha halvemini ning selle tulud vähenesid kolmandas kvartalis 10%.

  Danske Bank teatas, et panga puhaskasum ulatus möödunud kvartalis 3,67 miljardile Taani kroonile (538 miljonit dollarit), mis on 12% enam kui aasta eest samal ajal. Samas jäi see siiski alla Bloombergi küsitletud analüütikute prognoositud 3,84 miljardile kroonile. Puhas intressitulu kukkus 7%.
  Danske juhi Thomas Borgeni sõnul peab neid tulemusi vaatama ennekõike kui turuolukorra peegeldust, mitte kui midagi pangale eriomast. Juhi kinnitusel asub pank kulusid kärpima juhul, kui intressitulule tuleb veelgi survet.
  Samas oodatakse pangalt siiski tugevamaid jõupingutusi. Keefe, Bruyette & Woodsi analüütiku Karl Morrise sõnul hoolib turg ainult müügitulust. „See käib praegu suurema osa pankade kohta. Oluline on, kuidas nad saavad hakkama madalate intressimäärade keskkonnas. Taanis peavad nad sellega silmitsi seisma veelgi pikemat aega,“ märkis Morris.
  Nii Taani kui Rootsi keskpangad on viinud baasintressimäärad negatiivseks. Taani jaoks, kus kroon on seotud euroga, tähendavad ökonomistide kinnitusel Euroopa Keskpanga täiendavad stimuleerimismeetmed, et intressimäärad jäävad allapoole nulli vähemalt 2017. aastani.
  Danske Banki aktsia hind on täna Taani börsil langenud 3,3%, 188,8 kroonile.
  Pank kärpis ka oma tänavuse käibe prognoosi, öeldes, et see jääb möödunud aasta tasemele. Varem oli pank ennustanud, et see tõuseb. Samal ajal ei kavatse Danske oma tegevust Skandinaavias koomale tõmmata. Borgeni sõnul tehti täiendavaid jõupingutusi, et kasvada Norras ja Rootsis. Samas tunnistas ta, et olukord nõuab ettevaatlikkust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
7,8 miljoniga saab Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimine teoks
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Juunis tulnud maagaasist oli pool Venemaa päritolu Soome impordib endiselt Vene gaasi
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina edastas, et tänavu juunis oli üle poole imporditud maagaasist Venemaa päritolu, kuigi mais oli see osakaal vaid 17%.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina edastas, et tänavu juunis oli üle poole imporditud maagaasist Venemaa päritolu, kuigi mais oli see osakaal vaid 17%.
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.