Juhan Lang • 4. november 2015 kell 12:41

LHV: Tallinkilt üllatavalt tugevad tulemused

LHV vanemanalüütik Joonas Joost seletab Tallinki häid reisijanumbreid intensiivse turundusega.  Foto: Erakogu

See, et Tallink Grupp vedas oktoobris võrreldes mullusega 10% võrra rohkem reisijaid, ületades tugevalt LHV prognoose.

Panga analüütikud olid oodanud 10,4% võrra vähem reisijaid. LHV vanemanalüütiku Joonas Joosti sõnul on üks seletusi Tallinki headele reisijanumbritele (uus oktoobri rekord nii Eesti–Soome kui ka Eesti–Rootsi liinil – toim) intensiivsem ning tõhusam turundus.

„Nägime väga häid tulemusi ka juulis ning augustis ja seega ootame järgmisel nädalal avalikustatavates kolmanda kvartali tulemustes suhteliselt kõrget turunduskulude taset,“ märkis ta. „Samuti on Tallink aastate jooksul arendanud ja optimeerinud oma piletimüügi tarkvara ning võimalik, et praegu on hakanud see tulemusi andma.“

Soome–Rootsi liini suurde aastasesse tõusu panustas oktoobris vanemanalüütiku kinnitusel olulise osa ka asjaolu, et Silja Symphony ei sõitnud eelmisel aastal pool kuud. Sel aastal liigub Tallink analüütikute hinnangul taas 9 miljoni reisija piiri ületamise kursil ning ilmselt jääb 2015. aasta reisijate arv vahemikku 9,0–9,1 miljonit reisijat.

LHV poolt Tallinki aktsiale määratud hinnasiht/õiglane vahemik on 0,95–1,05 eurot. Laevafirma aktsia tõusis täna Tallinna börsil 1,37%, 0,813 eurole.

Hetkel kuum