Pille Ivask • 5. november 2015 kell 5:43

Facebook tegi hea tulemuse

Facebook  Foto: epa

Facebooki kolmanda kvartali majandustulemused ületasid analüütikute ootuseid ning see kergitas ühtlasi ka aktsia hinda, vahendab CNBC.

Facebooki käive oli kolmandas kvartalis 4,5 miljardit eurot, kasumiks ühe aktsia kohta kujunes 57 senti. Wall Streeti analüütikud olid oodanud 52 sendi suurust kasumit aktsia kohta ning 4,37 miljardi dollari suurust käivet. Aktsia hind tõusis järelturul kolme protsendi jagu.

Igakuiste aktiivsete kasutajate arv tõusis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 14 protsendi võrra 1,55 miljardile kasutajale. Päevaste aktiivsete kasutajate arv kasvas samuti, jõudes 1,01 miljardi kasutajani, mis ületas samuti analüütikute ootuseid.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas Facebooki reklaamitulu 45 protsendi võrra 4,3 miljardi dollarini. Mobiilireklaamid moodustasid sellest omakorda 78 protsenti, mida on 66 protsendi võrra rohkem kui möödunud aastal.

Facebook on teada andnud, et neljandas kvartalis investeerib ettevõte sellistesse rakendustesse Messenger, WhatsApp ning Oculus, et tulevikus reklaamitulu veelgi suurendada.

Facebooki turuväärtus on jõudmas 300 miljardi dollarini, suhtlusvõrgustiku aktsia hind on viimase 12 kuuga kerkinud 38 protsendi võrra.

Hetkel kuum