Mait Kraun • 10. november 2015 kell 21:01

Börs: turgudel esimene tõus viie päeva jooksul

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Eile oli aktsiaturgudel kuue nädala halvim päev, sest investorid ootavad aastaid turge toetanud madalate intresside ajastu lõppu. Täna tegid turud aga esimese tõusu viie päeva jooksul, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,2 protsenti ja jõudis 2081 punktini. Veel päeva alguses langes indeks 0,4 protsenti. Enne tänast oli indeks langenud 4 päeva järjest, mis on pikim languste jada alates septembrist. Dow Jones lisas samuti 0,2 protsenti ja lõpetas päeva 17 758 punktil.

“Tundub, et turud on võtnud hingetõmbe pausi,” ütles investeerimisfirma Cornerstone Financial Partnersi asutaja Jeff Carborne. “Tulemuste hooaeg on 95 protsendiliselt läbi. Nüüd tekib küsimus, millele me tähelepanu hakkame pöörama. Põhilised majandusandmed tulevad edaspidi tarbimise kohta.”

S&P500 indeks tegi eile suurima kukkumise alates septembrist. Enne seda kallines indeks 6 nädalat järjest – kõigi aegade rekordist jäi puudu vaid 1 protsent. Tõusu peatas oodatust parem tööturu raport, mis muutis intresside detsembrikuise tõstmise tunduvalt tõenäolisemaks.

Nii WTI kui ka Brenti toornafta odavnesid täna 0,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 43,83 ja 47,20 dollarit. Kulla hind tõusis 0,1 protsenti ja unts maksab 1089 dollarit.

Hetkel kuum