Birjo Must • 12. november 2015 kell 9:20

Draghi sõnad viisid euro langusesse

EKP president Mario Draghi lubas vajadusel laiendada stimuleerimisprogrammi.  Foto: EPA

Euro nõrgenes ja riikide võlakirjad hakkasid tõusma pärast seda, kui Euroopa Keskpanga president Mario Draghi lubas rakendada täiendavaid stimuleerimismeetmeid majanduse ergutamiseks.

Pärast väikest rallit jätkasid ka Euroopa aktsiad langust, vahendab Bloomberg. 

Draghi teatas täna Brüsselis, et negatiivsed majanduse riskid on ilmselged ja ametnikud peavad juba detsembris kaaluma stimuleerimismeetmete laiendamist. Samal ajal, kui Euroopa vaagib kvantitatiivse lõdvendamise programmi laiendamist, toimuvad mujal maailmas erinevad arengud. Sel nädalal on Hiina majanduse käekäigu kohta avaldatud väga vastakaid andmeid. USA viimased andmed on aga näidanud, et riik võib olla valmis intressimäärade tõstmiseks.

ING Groepi valuutastrateeg Chris Turneri sõnul on Draghi andnud turgudele veidi kindlust juurde, öeldes, et EKP kärbib tõenäoliselt hoiuseintressi ja suurendab võlakirjade ostuprogrammi mahtu. "On võimalik, et detsembris langeb euro kurss alla 1,05 dollari," märkis Turner.

Euro kurss on täna langenud dollari suhtes 0,2%, 1,0721 dollarile. See liigub madalaima taseme suunas alates aprillist.

Hetkel kuum