Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa aktsiad kukuvad koos euroga

  Frankfurdi börs.Foto: Bloomberg

  Euroala oodatust madalam majanduskasv ja spekulatsioonid, et Föderaalreserv tõstab detsembris intressimäärasid, viisid Euroopa aktsiaturud kolme nädala madalaima tasemeni, vahendab Bloomberg.

  Stoxx Europe 600 indeks on täna kukkunud veidi üle ühe protsendi. Indeksi aktsiatest on odavnenud umbes kaks kolmandikku. Aktsiate hinnalangus kiirenes pärast teadet euroala majanduskasvust, mis oli kolmandas kvartalis oodatust madalam (0,3%). Euroopa aktsiad on tegemas halvimat nädalat alates septembri algusest. Ka euro on täna langenud.
  „Endiselt tuntakse muret aeglustuva majanduskasvu pärast. Lisaks sellele tekitab muret ka potentsiaalne olukord detsembris, kus Euroopa Keskpank laiendab stimuleerimisprogrammi, aga Föderaalreserv tõstab intressimäärasid,“ ütles investeerimisfirma Robert W. Baird & Co aktsiate asejuht Patrick Spencer. „Tugevam dollar, kõrgemad intressimäärad ja madalam majanduskasv paneb investoreid muretsema. Ka Hiina majandusandmed pole viimasel ajal head olnud.“
  Stoxx 600 indeks on augustis saavutatud põhjadest taastunud 12 protsenti. Paljud turuosalised ütlevad, et aeglustuva majanduskasvu kontekstis pole see tõus õigustatud. Eile kukkus indeks 1,6 protsenti, mis on kuue nädala suurim langus.
  Šveitsi põllumajandusfirma Syngenta on tänase päeva üks parimaid aktsiaid. Ettevõte on kallinenud 6,7 protsenti, sest selgus, et China National Chemical Corp peab läbirääkimisi Syngenta ostmiseks.
  Kõige rohem on täna langenud tervishoiu ettevõtete aktsiad. Eurofins Scientific on odavnenud 3,7 protsenti, sest HSBC Holdings soovitas aktsiat müüa. William Demant Holding kukkus ligi 3 protsenti, sest Nordea vähendas aktsia reitingut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mari-Liis Kukk: saatuslik loogika, mis ähvardab krüptoparadiisi põrguks muuta
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
USA aktsiaturg trimmis kolmapäevast hüpet veidi väiksemaks
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Kui kolmapäeval rallis USA aktsiaturg oodatust madalama inflatsiooninumbri toel viimase kolme kuu uuele tipule, siis neljapäeval sulgus turg esialgse suure tõusu järel väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.