Rainer Saad • 16. november 2015 kell 10:40

Goldman: euro jätkab nõrgenemist

Investeerimispank Goldman Sachs.  Foto: EPA

Goldman Sachs kirjutas oma viimases analüüsis valuutaturu kohta, et euro jätkab dollari vastu nõrgenemist ning ühisraha võib poole aastaga jõuda dollari vastu samaväärsele tasemele.

Investeerimispank usub, et järgmise kolme kuuga langeb euro dollari suhtes 1,02ni, kuue kuuga 1,00ni ning 12 kuuga 0,95ni. „Usume, et USA majandusnäitajad tugevdavad dollarit ning USA näitab jätkuvalt kõrgemat majanduskasvu kui teised G10 riigid. Dollari pikaajaline tõusutrend jätkub,“ kirjutasid Goldmani analüütikud.

Goldman prognoosib, et USA keskpank tõstab baasintressi juba selle aasta detsembris. USA intressimäärad on rekordmadalal olnud juba aastaid. Samas on analüütikud seda meelt, et kui Föderaalreserv lükkab intressimäärade tõstmise lähiajal edasi, mõjuks see dollarile nõrgestavalt.

Hetkel kuum