Rainer Saad • 17. november 2015 kell 7:48

Euroopa börsid tõusevad

Hiina börs  Foto: epa

Täna on Euroopa suuremad börsid plussis, Prantsuse börs on tõusnud üle 1 protsendi.

Üleeuroopaline Stoxx 600 indeks oli enne kella 11 tõusnud 1,1%, Londoni börs 1,3%, Saksa börs 1,2%, Itaalia börs 1%, Hispaania börs 1,1%.

Autosektor kauples peaaegu 1 protsent plussis, kuna Euroopa automüük kasvas oktoobris võrreldes eelmine aasta sama kuuga 2,7 protsenti. Koos oktoobriga on Euroopa automüük kasvanud 26 kuud järjest. Volkswageni turuosa oktoobris küll vähenes, kuid autotooja aktsia kauples 0,8 protsenti plussis.

Odavlennufirma EasyJet teatas majandusaasta puhaskasumi 22protsendilisest kasvust ning plaanist kulutada 3,8 miljardit dollarit uute lennukite peale. EasyJeti aktsia kauples Londoni börsil 2% miinuses.

Aasia suuremad börsid kerkisid samuti. Jaapani Nikkei tõusis 1,2%, Hongkongi Hang Seng 1,15%, Lõuna-Korea Kospi 1,1%. Ainult Hiina Shanghai indeks lõpetas päeva miinuspoolel ja seda väikese 0,04% langusega.

Hetkel kuum