Rainer Saad • 18. november 2015 kell 9:22

Hiina terase hind rekordmadalal

Hiina tööstus kiratseb.  Foto: EPA

Ülepakkumise ning nõudluse vähenemisega on terase hind Hiinas langenud rekordmadalale.

Alates selle aasta algusest on Hiinas terase hind langenud kolmandiku võrra. Hiina toodab aastas 800 miljonit tonni terast, mis on neli korda rohkem kui ükski teine riik. Samas on see kaasa toonud ületootmise ning praegu on riigil varudena ligi 400 miljonit tonni terast. Aeglustunud on nõudlus, kuna ehitussektor kogeb praegu keerulisi aegu.

„Palju kasvust on tekitatud kunstlikult ja valitsuse toel,“ ütles CNBC-le investeerimisfirma Intelligent Investor analüütik Gaurav Sodhi.

Hiina Raua ja Terase Agentuuri teatel on selle aasta kümne kuuga Hiinas terase tarbimine vähenenud 5,7 protsenti, 591 miljoni tonnini. Terase hinna langus on mõjutanud ka rauamaagi hinda, mille tonni hind on langenud Qingdaos 45 dollari lähedale. Augustis oli see rekordmadalal 44,10 dollaril.

 

Hetkel kuum