Rainer Saad • 19. november 2015 kell 8:30

Maailma suurim varahaldur sulgeb riskifondi

börs  Foto: EPA

Maailma suurim varahaldur BlackRock teatas, et sulgeb nõrga tootluse tõttu oma 1 miljardi dollari suuruse riskifondi, kirjutas Financial Times.

BlackRock sulgeb nõrga tootluse tõttu Global Ascenti fondi, mis panustas valuutade liikumisele ja võlakirjadele. Fond tagastab kõik summad investoritele. „Me arvame, et tegemist on õige otsusega, arvestades praegusi olusid turgudel,“ teatas BlackRock.

Aasta algusest on Global Ascenti fondi tootlus langenud 9,4 protsenti, mis on halvim näitaja alates 2003. aastat, mil fond loodi. Selle aasta esimese kolme kuuga kukkus fond 12,3 protsenti. „Viimaste aastate jooksul oleme sulgenud üle 200 fondi,“ ütles maailma suurim varahaldur, lisades, et nad üritavad pidevalt tulla vastu klientide soovidele.

Hedge Fund Researchi andmetel lõpetas selle aasta esimeses pooles töö üle 200 riskifondi. Eelmine aasta samal ajal suleti 189 riskifondi.

Hetkel kuum