Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nasdaqi indeksit hoiavad vee peal kaks aktsiat

  Amazoni pakendFoto: Scanpix/Reuters

  Nasdaq 100 on sellel aastal näidanud paremat minekut kui teised suuremad USA aktsiaindeksid. See on juhtunud aga tänu kahele aktsiale, vahendab CNBC.

  Standard & Poor’s 500 indeks on sellel aastal tõusnud 1,1 protsenti, Dow Jones on odavnenud 0,5 protsenti. Nasdaq 100 indeksil on lisanud tunduvalt enam – 10 protsenti.
  See aga ei tähenda, et kõigil tehnoloogiasektori investoritel läheb väga hästi. Edu on taganud sisuliselt vaid kaks ettevõtet – Amazon ja Alphabet (varasema nimega Google).
  Need kaks ettevõtet on 2015. aastal moodustanud 478 punkti Nasdaq 100 tõusust, selgub FactSeti andmetest. Indeks ise on tervikuna lisanud sellel aastal vaid 419 punkti.
  See tähendab, et kui Amazoni ja Aplhabeti aktsiad kaupleks aasta alguse tasemel, oleks Nasdaq 100 indeks hoopis tänavu miinuses.
  Ettevõtetele järgnevad indeksis Facebook ja Netflix. Kui ka need välja arvata, oleks Nasdaq 100 indeks tänavu langenud 5 protsenti.
  Olukord võib lõppeda nutuselt
  „Raha voolab jätkuvalt nelja ettevõttesse. Facebooki, Amazoni, Netflixi ja Google’i (FANG) eemaldamisel on vahe S&P500 indeksiga märkimisväärne,“ ütles investeerimisfirma Rhino Trading Partnersi strateeg Michael Block. „See olukord lõpeb nutuselt,“ hoiatas ta.
  Societe Generale USA strateegia juht Larry McDonald usub, et taoline muster peegeldab rahahaldurite ja fondijuhtide hirmu turgude suhtes.
  „Tegelikult on inimesed hirmul,“ ütles ta CNBC-le. „Ütleme, et sa pead investeerima raha aktsiatesse. Kui sa oled turu suhtes närviline, siis sa valid kõige suuremad ja likviidsemad aktsiad – näiteks Facebooki, Google’i või Amazoni.“
  McDonald arvab, et paari aktsia edu iseloomustab turgude negatiivset meeleolu. See negatiivne meeleolu võtab tema sõnul lõpuks võimust ja viib aktsiad karuturule (langev turg).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Ameerika energiafirmad ei hooli Joe Bideni üleskutsest – tootmine jätkub vanamoodi
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.