Kadi Neemre • 26. november 2015 kell 16:24

Turgudel seisab ees aasta olulisim nädal

USA börs  Foto: EPA

“Järgmine nädal võib olla üks olulisemaid terve selle aasta jooksul,” usub Brown Brothers Harrimani välisvaluuta strateegia juht Marc Chandler.

Esmaspäeval peaks IMF andma Hiina jüaanile reservvaluuta staatuse. Jüaan lisatakse keskpanga SDR korvi, mis on küll suuresti sümboolne, kuid tõstab siiski valuuta ning Hiina mõju maailma majanduses, vahendab CNBC.

Järgmise reedel avaldatakse USA novembri tööraport. See on olulise tähtsusega, kuna on viimane suur raport, mis mõjutab Föderaalreservi enne nende järgmist kohtumist 15. -16. detsembril, mil arutatakse intressimäärade tõstmist.

Järgmisel nädalal kohtub ka Euroopa Keskpank ning kohtumiselt oodatakse otsust, mis rakendab majanduse ergutamise strateegiat senisest veelgi jõulisemalt.

Ka nafta on järgmisel nädalal oluline teema. Nimelt toimub reedel Viinis OPECi kohtumine. Eelduste kohaselt ei muuda organisatsioon oma senist strateegiat, mille järgi paneb nafta hinna paika turg, kuid organisatsiooni liikmed võivad valjuhäälselt nõuda poliitika muutmist, kuna see avaldab otsest mõju paljude riikide majandusele. 

Valuutaturg valmistus juba eile Euroopa keskpanga tegevuseks. Uudisteraportid saatsid euro langusse ning dollariindeks kerkis mõneks ajaks üle 100 punkti.

Hetkel kuum