Mait Kraun • 9. detsember 2015 kell 13:19

Euroopa aktsiaturud jätkavad langust

Frankfurdi börs  Foto: Bloomberg

Euroopa aktsiaturud on täna languses. Odavnemist juhivad pangandussektor ja Bayer AG, vahendab Bloomberg.

Bayeri aktsiad odavnesid 2 protsenti, sest värskest raportist selgus, et Euroopa ravimiamet uurib ühte ettevõtte toodetest. Pangandussektor oli samuti languses – Banco Sandander SA ja BNP Paribas SA odavnesid kumbki vähemalt 1 protsendi. Turge mõjutasid suuresti ka kaevandusettevõtted, mille hinnad jõudsid eile mitme aasta madalaima tasemeni.

Stoxx Europe 600 indeks on täna langenud 0,7 protsenti. Eile pani terve maailma aktsiaturud langema Hiina oodatust kehvemad impordi ja ekspordi numbrid.

Suurbritannia FTSE indeks on täna kukkunud 0,2 protsenti, Prantsusmaa CAC indeks on odavnenud 1,1 protsenti ja Saksamaa DAX indeks on kaotanud ühe protsendi. Tallinna börs on täna langenud 0,2 protsenti.

„Meeleolud on turgudel negatiivsed,“ ütles Seven Investment Managementi investeeringute asejuht Alex Scott. „Aktsiaturud seedivad jätkuvalt toorainete hinnalangust. Investorite jaoks on olnud raske aasta ja keeruline on näha, kust võiks tulla positiivne katalüsaator.“

Detsembris on Stoxx 600 indeks odavnenud 5,5 protsenti. Ekspertide sõnul survestab turge mure maailmamajanduse pärast ning Euroopa Keskpanga oodatust tagasihoidlikumad stimuleerimismeetmed.

Volkswageni aktsia on täna tõusnud 5,7 protsenti, sest ettevõte teatas, et heitgaaside skandaaliga on seotud oodatust vähem autosid.

Hetkel kuum