Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta selle aasta halvim nädal

  Mahshahri naftakeemiakompleks Khuzestani provintsis Edela-IraanisFoto: epa

  Nii USA (WTI) kui ka Põhjamere (Brenti) toornafta hinnad on tegemas selle aasta halvimat nädalat. Mõlemad on jõudnud ka 7 aasta madalaima tasemeni, vahendab Bloomberg.

  Täna teatas Rahvusvaheline Energiaagentuur, et globaalne nafta ülepakkumine hoiab ka edaspidi hindu madalal. Eelmisel nädalal otsustas OPEC nafta tootmiskvoote mitte seada. Sellised uudised pole nafta hinnale sugugi hästi mõjunud.
  WTI toornafta on täna langenud 3,2 protsenti ja barrel maksab 35,58 dollarit. Brenti toornafta on täna odavnenud üle 5 protsendi ja barrel maksab 37,69 dollarit.
  Nädala lõikes on WTI toornafta kukkunud juba üle 11 protsendi. Tegemist on selle aasta kõige suurema nädalase kukkumisega. Ühtlasi on WTI hinnad langenud juba kuus päeva järjest – viimati juhtus nii selle aasta märtsis.
  „Turul on lühiajaline toetus 33,19 dollari juures. Kui arvestada aga turu põhinäitajaid, siis sellele tasemele langemist ei tohiks mitte miski takistada. Kui 33,19 dollari tase murdub, siis järgmine peatus on alles 30 juures,“ ütles AvaTrade’i turuanalüütik Naeem Aslam.
  Täna avaldas Rahvusvaheline Energiaagentuur raporti, milles tõdeti, et ülepakkumine ei lõppe tõenäoliselt enne 2016. aasta lõppu. Commerzbanki analüütikud ütlesid aga, et „tõenäoliselt ei ole see aasta nafta hindade jaoks õnneliku lõpuga.“
  IEA hinnangul võivad nafta hinnad veidi taastuda, kuid ajutiselt. Nimelt vabaneb Iraan järgmisel aastal sanktsioonide alt ning hakkab tootmist suurendama, mis survestab omakorda hindu.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.