Pille Ivask • 15. detsember 2015 kell 5:30

Hiina „Warren Buffett“ ilmus välja

Guo Guangchang  Foto: epa

Kui mõni päev tagasi sahistas Hiina meedia, et Hiina „Warren Buffettiks“ ristitud Guo Guangchangi võib olla politsei poolt kinni peetud, siis eile ilmus mees avalikkuse ette, kirjutab Financial Times.

Guo saabus oma ettevõtte Fosun Internationali iga-aastasele konverentsile. Ta ei viidanud kordagi oma kadumisele või sellele, et ta oleks seotud uurimisega.

Fosun on Guo salapärase kadumise kohta teada andnud, et Guo teeb ametivõimudega koostööd ja viibis nende juures seetõttu, et ta on kaasatud uurimisse. Lisaks märgiti, et ettevõttel pole mingeid probleeme.

Fosun Internationali konverentsil viibinud isik lausus, et kui Guo saali astus, plaksutasid talle kõik saalisviibijad. „Inimesed ei oodanud Guod sinna ning tundsid kergendust, kui ta kohale ilmus. Fosun on teada andnud, et ei ettevõte ega ka Guo pole uurimise all. Guo on teinud oma osa ja sellega on kõik,“ lausus ametnik.

Hiinas on viimastel nädalatel sagenenud tippametnike kadumine. Hiina väärtpaberite reguleerimiskomisjon on hakanud tegema süvendatud uurimisi kohalikes maakleriühingutes. Hiina president Xi Jinping on korduvalt väitnud, et püüab teha kõik, mis võimalik, et Hiinas korruptsiooni vähendada.

Hetkel kuum