Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: turud rõõmustasid Fedi otsuse üle

  Foto: EPA

  Pärast Föderaalreservi tänast otsust tõsta intressimäärasid esimest korda ligi 10 aasta jooksul, tõusid pea kõik USA turud. Üksnes energiasektor oli languses, kuna nafta hinnad jätkasid kukkumist.

  Peamised indeksid kasvasid pärast USA keskpanga juhi Janet Yelleni avaldust, mille kohaselt jääb rahanduspoliitika paindlikuks. Yellen rõhutas, et esimest intressimäärade tõusu ei peaks üle paisutama.
  Dow Jones kasvas ligi 224 punkti, kõige enam panustas indeksi kasvu Goldman Sachs.
  S&P 500 kerkis 1,45%. Indeksi suurimad edenejad olid tööstusettevõtete aktsiad, mis kasvasid üle 2,5%. Energiafirmade aktsiad kukkusid 0,5%.
  “Ma arvan, et turg kuulis seda, mida ta tahtis kuulda ning see peaks turgudele hästi mõjuma,” sõnas Hartford Funds Investment Consulting Groupi juht Tom Siomades.
  Oppenheimer Fundsi juht Krishna Memani usub, et majanduse tugevnedes ootab turge volatiilsus, kuna investorid eeldavad tõenäoliselt, et Föderaalreserv tõstab intressimäärasid oodatust kiiremini.
  Novembris tegi USA tööstustoodang viimase kolme ja poole aasta teravaima languse, mis on märk nõrkusest, mis võib kahandada neljanda kvartali majanduskasvu.
  Tööstustoodang kahanes 0,6% võrra. Oktroobri tööstustoodangu korrigeeritud langus oli 0,4%. Tööstustoodang on languses olnud juba kolm järjestikkust kuud. 
  Nafta hinnad kukksid. USA toornafta futuurid langesid 1,83 dollarit ehk 4,90% ning barreli hinnaks kujunes 35,52 dollarit. Langus tulenes sellest, et EIA toornafta varud näitasid 4,8 miljoni barreli võrra tõusu.
  Kullafutuurid tegid 15,20 dollarilise kasvu ning untsi hinnaks kujunes 1076,80 dollarit.
  Dow Jones tegi 1,28% tõsu ja lõpetas päeva 17749,09 punktil. S&P 500 kasvas 1,45% ja sulgus 2073,07 punktil. Nasdaq sulgus 1,52% tõusuga ja lõpetas päeva 5071,13 punktil. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.