Mait Kraun • 4. jaanuar 2016 kell 21:01

Börs: turud tegid päeva lõpus osa kaotusi tasa

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiad alustasid aasta esimest kauplemispäeva langusega, sest investorid hakkasid Hiina halbade majanduseandmete tõttu muretsema, vahendab Bloomberg.

Talviselt vaheajalt naasvaid investoreid ootas ees müügilaine, mille katalüsaatoriks oli Hiina tööstustoodangu kahanemine. Ebakindlust lisas ka Saudi Araabia ja Iraani suhete teravnemine.

Standard & Poor’s 500 indeks kukkus päeva lõpuks 1,5 protsenti, 2012 punktini. Kauplemispäeva keskel oli indeks vahepeal ka 2,7 protsendiga miinuses. Dow Jonesi indeks kukkus 1,6 protsenti ja lõpetas päeva 17 148 punktil. Nasdaq Composite kaotas 2,1 protsenti. Volatiilsusindeks (VIX) hüppas 14 protsenti.

„Nii USAst kui Hiinast tuli negatiivseid uudiseid ja see on meeldetuletus, et sel aastal pole väga palju tõusu toetavaid faktoreid,“ ütles investeerimisfirma JonesTrading strateeg Michael O’Rourke. „Terve aktsiaturu tõusu kolm katalüsaatorit olid majanduse taastumine, ettevõtete kasumite kasv ja lõtv rahapoliitika. Majandus on läinud paremaks, aga ülejäänud kaht meil ei ole.“

WTI toornafta odavnes täna 0,43 protsenti ja Brent kallines 0,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 36,88 ja 37,36 dollarit. Kulla (comex) hind kallines täna 1,3 protsenti ja unts maksab 1074 dollarit.

Hetkel kuum