Kadi Neemre • 11. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Wells Fargo: turge võib tabada 1998. aastal nähtud korrektsioon

Foto: EPA

Wells Fargo Securities analüütik Gina Martin Adams näeb praeguses turu volatiilsuses 1998. aasta kordust.

Tema sõnul kannatab praegune majanduskeskkond sarnaste probleemide käes nagu 1998. aastal, mil samuti kukkusid nafta hinnad, dollar tõusis ning arenevatel turgudel kerkisid üles probleemid. Tagajärjeks võib olla see, et turgudel tuleb samasugune korrektsioon nagu seda oli 1998. aastal, mil aktsiad kukkusid kuue nädala jooksul 20%, vahendab CNBC.

“Hoolimata nendest murettekitavatest signaalidest börsil, tuldub üldine majandus nafta ja gaasi hinnalangusele, ekspordikasvu ja tootmise kahanemisele, üsna hästi vastu pidavat; tundub, et tõenäoliselt suudame kodumaist majanduslangust siiski vältida,” märkis ta.

People's United Banki analüütiku Albert Brenneri sõnul on 2016. aasta erinevus 1998. aasta turust arenevate turgude võlamäär. 1998. aastal oli arenevatest turgudest suurim võlakoorem kanda Ladina-Ameerikal. Tänasel päeval on investeeringud aga jaotunud ühtlasemalt.

“Kas võib juhtuda, et 1998. aasta kordub ja toorainete hinnad on all ning Hiina majanduskasv nõrk? See on võimalik, kuid ma arvan, et mitte väga tõenäoline,” sõnas ta.

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum