Mait Kraun • 19. jaanuar 2016 kell 20:50

Börs: turud flirdivad tähtsa toetuspunktiga

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA Standard & Poors’ 500 indeks kõikus täna tublisti, aga jõudis päeva lõpuks tagasi hommikusele tasemele, vahendab Bloomberg.

Tarbimisega seotud ettevõtete aktsiad kallinesid, toorainefirmad aga odavnesid. Nimelt on nafta hind jätkuvalt volatiilne.

Päeva alguses tegid aktsiad ligi protsendi suuruse tõusu. Seda ei suudetud aga hoida ja õhtul jõudsid turud tagasi augustikuu põhjadeni. Chevron Corp odavnes 2,6 protsenti ja Bank of America kukkus 1,5 protsenti. Procter & Gamble lisas 2,3 protsenti, mis on kuue nädala suurim tõus. Netflixi tulemused olid oodatust paremad ja aktsia hakkas järelturul kallinema.

S&P 500 indeks tõusis vähem kui 0,1 protsenti ja jõudis 1881 punktini. Indeks oli vahepeal 1,1 protsendiga plussis ja siis jälle 0,8 protsendiga miinuses. Dow Jones kallines 0,2 protsenti ja lõpetas päeva 16 016 punktil. Tähtis toetuspunkt asub S&P 500 indeksi jaoks 1865 punktil. Nimelt on tegemist augustis saavutatud põhjaga.

„Turud jõudsid uuesti 1865 punkti taseme juurde ja me nägime, et see andis toetust,“ ütles investeerimisfirma Boston Private Wealth strateeg Robert Pavlik. „Kui indeks puutus seda tehnilist taset, pöördus turg sisuliselt automaatselt. See on hea märk. See võib tähendada, et aktsiates võib toimuda lühiajaline taastumine.“

WTI toornafta lõpetas päeva 3,9 protsendilise langusega. Brent kallines samal ajal 1 protsendi. Kummagi barrel maksis vastavalt 28,28 ja 28,82 dollarit. Kulla (comex) hind langes 0,3 protsenti ja unts maksab 1087 dollarit.

 

Hetkel kuum