Pille Ivask • 29 jaanuar 2016

Hiinlased pumpavad Bulgaariasse raha

Bulgaaria president Rosen Plevneliev (vasakul) ja Hiina president Xi Jinping  Foto: epa

Hiina investorid investeerivad Euroopa Liidu kõige vaesemasse liikmesriiki Bulgaariasse 270 miljonit eurot, vahendab Bloomberg.

Selle raha eest plaanitakse pealinna Sofia lähedale ehitada muu seas kaubalennujaama ning mereäärsesse piirkonda luksuskinnisvara. Hiinlased investeerivad Bulgaariasse seetõttu, et riigi majandus kogub viimasel ajal hoogu.

Mane Capital AD partner Ilian Scarlatov, kes nõustab hiinlaste kinnisvarainvesteeringuid Bulgaariasse, ütles, et ehitada plaanitakse nii luksushotelle, villasid, sadam kui ka kasiino. Scarlatov ei täpsustanud Hiina investorite nimesid, kes oma raha Bulgaariasse panustada on otsustanud.

„Loodame, et mõlemad tehingud saavad sõlmitud umbes kolme kuu jooksul, ehitus peaks algama aasta keskpaigas,“ lausus ta.

Bulgaaria majandus peaks tänavu kasvama 3 protsendi võrra.

Hetkel kuum