Birjo Must • 5 veebruar 2016

Dollaril seitsme aasta halvim nädal

USA dollari kurss on viimasel ajal languses.  Foto: Reuters/Scanpix

USA dollar lõpetab selle nädala tõenäoliselt halvima tulemusega alates 2009. aastast, kuna kardetakse, et USA Föderaalreserv jätab sel aastal intressimäärad samale tasemele.

Bloombergi Dollar Spot Index on sel nädalal langenud 2,4%. Täna ootavad investorid USA jaanuari tööraportit, mis peaks andma lisavihjeid USA majanduse käekäigu kohta. Just majanduse edasisest olukorrast sõltub, mitu korda või kas üldse Fed tänavu intressimäärasid tõstab.

Euroopa aktsiad on täna hommikul kerges languses, kuna nafta hind langeb edasi ja investorid jälgivad hoolega ettevõtete tulemusi. Stoxx Europe 600 aktsiaindeks langes varahommikul Londonis 0,2%, 328,06 punktile. Regiooni peamine indeks lõpetab nädala tõenäoliselt 4,1% suuruses languses. Sel aastal on indeks langenud pea 10%, kuna turul valitseb mure nii Hiina majanduse, nafta hinna kui ka pankade hapude laenude pärast.

Ka Aasia peamine aktsiaindeks langes täna. MSCI Asia Pacific indeks langes hommikul Londoni aja järgi 0,3% ja nädala kokkuvõttes jäi see 0,5% miinusesse. Langust vedasid peamiselt Jaapani aktsiad, kuna Topix indeks kukkus 1,4%. Samal ajal tegi Jaapani jeen parima nädalase tulemuse alates 2009. aasta juulist.

Hongkongi Hang Seng indeks tõusis täna 0,6% ja Hiina CSI 300 indeks langes 0,7%.

Hetkel kuum