Rainer Saad • 8 veebruar 2016

Hiina valuutareservid vähenevad

Hiina.  Foto: Reuters/Scanpix

Hiina valuutareservid vähenesid jaanuaris peaaegu nelja aasta madalaimale tasemele.

Hiina teatas, et möödunud kuul vähenesid valuutareservid 99,5 miljardi dollari võrra, 3,23 triljonile dollarile, mis on madalaim tase pärast 2012. aasta maid. Reutersi küsitletud analüütikute konsensus oli 3,20 triljonit dollarit, vahendas CNBC.

Valuutareservid vähenesid, kuna Hiina müüs dollareid jüaani kursi kaitsmiseks. Jaanuari valuutareservi vähenemine oli Hiina keskpangale ajaloos suuruselt teine. Suurim langus oli detsembris, kui valuutareservid vähenesid 107,9 miljardi dollari võrra. Eelmisel aastal vähenesid Hiina valuutareservid 342,3 miljardi dollari võrra.

„Rahapoliitika leevendamist on majanduse aeglustumise tõttu vaja, kuid kapitali väljavool toob tavaliselt kaasa just rahapoliitika pinguldamise,“ ütles Singapuris asuva Commerzbanki arenevate turgude analüütik Hao Zhou. „Et vältida jüaani kiiret odavnemist, peab Hiina keskpank müüma oma valuutareserve.“

Kapitali väljavool on pärast augustis toimunud jüaani devalveerimist kiirenenud. Samuti on investoritele valmistanud muret Hiina majanduse aeglustumine.

Hetkel kuum