Rainer Saad • 9 veebruar 2016

Investorid muretsevad Saksa suurima panga pärast

Deutsche Banki kaasdirektor John Cryan  Foto: Scanpix/Reuters

Investorid muretsevad Saksa suurima panga Deutsche Banki pärast, mida võivad ohustada liiga tihe seotus energiasektoriga ja kapitali puudujääk.

Eile langes Deutsche Banki aktsia 9,5% ning täna asus panga üks juhte John Cryan investoreid rahustama, nimetades panka kaljukindlaks. Cryan kinnitas, et pangal on piisavalt kapitali, vähe riskantseid positsioone ning kõik kohustused suudetakse täita.

Samas on aga investorid muutunud üha murelikumaks, et pank ei suuda enda võlgu tasuda. Lisaks on pangal kaelas erinevad kohtuprotsessid ja trahvid seoses intressimäärade ning valuutaturul aset leidnud manipuleerimise juhtumitega. „Oluline on, kui paljude kohtuasjadega nad peavad tegelema ja kas nad suudavad teenida mingitki tulu investeerimispangandusest,“ ütles Atlantic Equitiesi analüütik Christopher Wheeler Bloombergile.

Pärast Cryani kommentaare tõusis Deutsche Banki aktsia 5,4 protsenti, kuid mõne aja pärast vajus see 2,5 protsenti miinusesse. Aastaga on panga aktsia langenud ligi 40 protsenti.

„Tuleb halb aasta,“ ütles LBB Investi rahahaldur Lutz Roehmeyer Bloombergile Deutsche Banki kohta.

Hetkel kuum