Juhi ootamatu lahkumine pani Swedbanki aktsia kukkuma

09. veebruar 2016, 10:36
Michael Wolf
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160209/BORS/160209681/AR/0/AR-160209681.jpg

Swedbanki aktsia on Michael Wolfi lahkumisele reageerinud Stockholmi börsil rohkem kui 4protsendilise langusega.

Täna teatas Swedbank, et Michael Wolf lahkub panga juhi kohalt päevapealt. Kuni uue juhi leidmiseni täidab kontsernijuhi kohuseid Swedbanki Rootsi panganduse haru juht Birgitte Bonnesen. Juhi väljavahetamise ettepanek tuli panga nõukogult.

Stockholmi börsil langes Swedbanki aktsia 4,3 protsenti, 160 kroonini.

KBW analüütikud kirjutasid Bloombergile saadetud e-kirjas, et Wolfi lahkumine on halb uudis Swedbankile. „Wolf oli kõrgelt hinnatud, seega ei võeta tema lahkumist hästi vastu,“ kirjutasid KBW analüütikud.

Exane BNP Paribas analüütiku Andreas Hakanssoni sõnul on Wolfi lahkumine suur üllatus. „Kuuldused selle kohta levisid mitmeid aastaid, kuid on üllatus, et see juhtus just praegu,“ ütles Hakansson Bloombergile. „See on halb uudis, et ta lahkub.“

J. Safra Sarasin analüütikud ütlesid Wolfi lahkumise kohta, et nad on pettunud. „Wolf on olnud edukas juht ja seda on väga tugevalt näidanud ka aktsia hind,“ kirjutasid analüütikud enda kommentaaris. „Investoritele võiks praegune asejuht meeldida, kuid neile ei pruugi meeldida see, et ta pole tegevjuhi kandidaat,“ lisasid nad. J. Safra Sarasini analüütikud langetasid Swedbanki aktsia ostusoovituse neutraalseks.  

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2016, 10:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing