Pille Ivask • 11. veebruar 2016 kell 5:35

Tesla tõstis müügiprognoosi

Tesla Model S  Foto: epa

Kuigi Tesla neljanda kvartali tulemused olid oodatust kehvemad, tõusis aktsia hind märgatavalt, kuna Tesla ootab selleks aastaks prognoositust suuremat müügitulemust, vahendab CNBC.

Ettevõte teatas, et kohandatud kahjum ühe aktsia kohta oli 87 senti, käibeks kujunes 1,75 miljardit dollarit. Käive kasvas võrreldes möödunud aasta sama ajaga 59 protsendi võrra, samas kahjum aktsia kohta suurenes 74 sendi võrra.

Ühtlasi tähendab see, et tulemused jäid analüütikute ootustele alla. Prognooside kohaselt oleks Tesla pidanud teatama 10 sendi suurusest kasumist ühe aktsia kohta ning 1,79 miljardi dollari suurusest käibest.

Kuigi Tesla tulemused ei täitnud ootusi, tõusis ettevõtte aktsia hind järelturul 10 protsendi võrra. Nimelt teatas ettevõte, et selleks aastaks prognoositakse toota oodatust rohkem autosid. Tesla teadete kohaselt peaks ettevõte tänavu tootma 80 000-90 000 autot, Wall Streeti Tesla tootmisprognooside pakkumised jäid 79 000 auto juurde.

Tesla tootis neljandas kvartalis 17 478 autot, nende seas 206 linnamaasturit Model X. Globaalsed müügitulemused kasvasid võrreldes eelmise aasta sama ajaga 76 protsenti. Selles kvartalis plaanib Tesla toota umbes 16 000 autot, mida on aastataguse ajaga 60 protsenti enam.

Hetkel kuum