Mait Kraun • 12. veebruar 2016
Jaga lugu:

Lillemüüja aktsia puhkeb enne valentinipäeva õide

Lilled  Foto: EPA

Enne valentinipäeva on ära tasunud 1-800-Flowers.com aktsia ostmine, kirjutab CNN Money.

Arvatakse, et turge ei saa ajastada. Aga lille müüva 1-800-Flowers.com aktsia ostmine jaanuari alguses ja selle müümine valentinipäeva ajal on olnud väga tulus lühiajaline tehing.

Aktsia on viimase kuue aasta jooksul 1. jaanuarist kuni 14. veebruarini näidanud tubli tootlust. Sellel ajaperioodil on kuue aasta jooksul aktsia langenud vaid ühel aastal (2014. aastal).

Ka sellel aastal on aktsia tõusnud, vaatamata sellele, et üldine turg on langenud üle 10 protsendi. Allpool on välja toodud, kui palju tootlust on lilleaktsia 1-800-Flowers.com viimastel aastatel veidi üle kuu ajaga pakkunud.2011: 5.5% 2012: 39.5% 2013: 16.6% 2014: -1.7% 2015: 25.4% 2016: 4%

Seega võiks romantilised mehed oma kallimale osta kommide, lillede või isegi teemantite asemel hoopis lillemüüja aktsiaid. Seda põhjusel, et aktsial on tegelikult hästi läinud ka ülejäänud aastal. Ettevõtte väärtus on viimase viie aasta jooksul tõusnud 170 protsenti, vaatamata sellele, et eelmise aasta jooksul on toimunud tubli langus. S&P 500 on sama ajaga kasvanud 38 protsenti.

Samas on ka veidi kummaline, et 1-800-Flowers.com saab praktiliselt iga aasta enne valentinipäeva investorite tähelepanu. See võib olla ka lihtsalt turgude veidrus, mis ei ole seotud sellega, et investorid tahavad ilmselge valemiga kasumit teenida. Ei ole ju uudis, et inimesed ostavad valentinipäeval palju lilli.

Siinkohal võiks ka välja tuua, et konkureeriva lillemüüja FTD aktsia on tänavu langenud 12 protsenti. Eelmisel aastal enne valentinipäeva aktsia ei tõusnud. 2014. aastal oli valentinipäeva eelsel ajal langus 5 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum