16 veebruar 2016

Börs: aktsiad on kahe päevaga tõusnud 3,6%

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud on viimase kahe päeva jooksul teinud suurima tõusu alates eelmise aasta augustist, vahendab Bloomberg.

Eelkõige aitas USA aktisatel tõusta Hiina turgude taastumine. Nimelt tegi Hiina Shanghai Composite indeks kolme kuu suurima tõusu, sest uuest raportist selgus, et Hiina pangad andsid välja rekordkogustes laene. Toornafta hind aga langes, sest Saudi Araabia ja Venemaa leppisid kokku, et hoiavad tootmise jaanuarikuu tasemel. Turud lootsid, et mõlemad riigid hakkavad tootmist hoopis vähendama.

„Praegu on näha, et USA turud püüavad maailmaga sammu pidada. Eile tõusid turud üle maailma,“ ütles investeerimisfirma OakBrook Investmentsi investeeringute juht Peter Jakovskis. „Nafta on jätkuvalt tähtis, aga ma arvan, et peamine fookus on nüüd finantssektori aktsiatel. Investorid on seadnud oma fookuse sellele, kuidas võiks negatiivsed intressimäärad maailmas pankade kasumitele mõjuda.“

S&P 500 indeks kallines täna 1,6 protsenti 1895 punktini. Kahe kauplemispäevaga on indeks tõusnud juba 3,6 protsenti, mis on suurim tõus alates augustist. Dow Jonesi indeks kallines 1,4 protsenti ja lõpetas päeva 16 196 punktil.

Brenti toornafta odavnes 3,6 protsenti 32,18 dollarini barrelist. Päeva alguses oli nafta vahepeal ka 6,5 protsendiga plussis. WTI toornafta kukkus 1,4 protsenti. Kulla hind kukkus täna 3,2 protsenti 1199 dollarini untsist.

Hetkel kuum