Kadi Neemre • 19 veebruar 2016

Ekspert: aasta teine pool toob turgudele paremad ajad

Foto: EPA

USA turud on aasta algusest saadik olnud teravas languses, kuid AA Deans Advisors konsultandi Alison Deansi sõnul peaks olukord aasta teises pooles paranema.

USA peamised börsiindeksid on aasta algusest saadik kukkunud vähemalt 5,5%. Indekseid on lisaks muudele faktoritele alla tirinud hirmud globaalse majanduskasvu pärast ning kukkunud naftahinnad, vahendab CNBC.

“Kui ettevõtted hakkasid teatama, et kasumid ei ole ootatud määral kasvanud ning netotulu jäi samuti ootustele alla, hakkasid investorid aktsiaid müüma,” selgitas Alison Deans. “Ma usun, et aasta teises pooles olukord rahuneb,” sõnas ta.

Eile sulgusid börsid küll valdavalt languses, kuid nii Dow Jones kui S&P 500 olid võrreldes eelmise nädalaga tõusnud enam kui 2,5%; Nasdaq kasvas aga ligi 3,5%.

AB's Concentrated Growth Fundi investeerimisnõunik Jim Tierney usub aga, et aktsiate müümine on ülereageering. “Kui vaadata probleeme, millest kõik räägivad, olgu selleks siis Hiina, nafta või globaalne majandus, siis olid need kõik küsimused üleval ka eelmisel aastal. Jaanuaris aga tekkis paanika ning turud on enam kui 10% kukkunud,” sõnas ta.

Tema sõnul on see loonud hea võimaluse investoritele aktsiate ostmiseks. “Vaadates neljanda kvartali tulemusi, siis ligi 75% ettevõetest on oma tulemused juba avalikustanud. Ligi 15% ettevõtete tulu on 10% või enam kasvanud ning 20% ettevõetest on tulu 10% või rohkem kukkunud.”

Hetkel kuum