Pille Ivask • 19. veebruar 2016
Jaga lugu:

Venezuela tõstis kütuse hinda 6000% võrra

Tankla Venezuela pealinnas Caracases  Foto: epa

Kui viimased kaks kümnendit said venezuelalased nautida üliodavat kütuse hinda, siis nüüd plaanib valitsus hinda kergitada tervelt 6000 protsendi võrra, kirjutab CNN Money.

Kui varem maksis liiter kõrge kvaliteediga kütust 10 sentaavot ehk dollaritesse ümber arvutatuna üks sent, siis nüüd kerkib hind 6 bolivarini ehk 60 sendini. Praegu pole teada, millal hinnatõus täpsemalt toimub.

Capital Economicsi analüütik Edward Glossop lausus, et tegu on väga agressiivse hinnatõusuga, samas on Venezuelas kütus jätkuvalt maailma odavaim.

„Kätte on jõudnud aeg, mil me peame rajama süsteemi, mis garanteerib kõigile juurdepääsu kütusele õiglase Venezuela hinnaga,“ lausus Venezuela president Nicolas Maduro ning lisas, et hinnatõus hakkab katma ka neid kulutusi, mis lähevad kütuse tootmisele ning naftafirma Petroleos de Venezuela funktsioneerimisele.

Venezuelal on teadaolevalt maailma suurimad naftareservid. 95 protsenti riigi ekspordist moodustab just nafta. Kuna musta kulla hind on madal juba pikemat aega, on see põhjustanud riigile väga raske majandusliku olukorra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum