Mait Kraun • 26. veebruar 2016 kell 20:18

Börs: optimism majanduse suhtes pani turud langema

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud langesid, sest spekuleeritakse, et intressimäärade tõus tuleb inflatsiooni paranemise tõttu oodatust varem, vahendab Bloomberg.

Kaks nädalat tagasi jõudsid USA aktsiaturud 22 kuu madalaima tasemeni. Viimase kahe nädala jooksul on aktsiad tõusnud aga 7 protsenti. Parem majanduskasv ning inflatsioon panid dollari tugevnema – tugevam dollar mõjub suurematele eksportijatele kehvasti ja nende aktsiad odavnesid.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,2 protsenti 1947,94 punktini. Indeks on praegu 50 päeva keskmisest hinnast kõrgemal. Dow Jonesi indeks kukkus 0,3 protsenti 16639 punktini.

„Turgudel ei ole kindlat usku,“ ütles Rhino Trading Partnersi aktsiastrateeg Michael Block. „See tähendab, et me jääme kinni siia kauplemisvahemikku. Aktsiad on tõusnud nafta stabiliseerumise ja Hiina Keskpanga tegevuse tõttu,“ ütles ta ja lisas, et tarbimine on USAs tugev.

WTI toornafta hind langes täna 0,6 protsenti ja Brent odavnes 0,3 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 32,87 ja 35,18 dollarit. Kulla (comex) hind odavnes 1,2 protsenti 1223 dollarini untsist.

Hetkel kuum