Pille Ivask • 26. veebruar 2016
Jaga lugu:

Exxon Mobil kaotas 90 aastat kestnud kõrge krediidireitingu

Exxon Mobil  Foto: epa

Reitinguagentuur Moody’s muutis Exxon Mobili krediidireitingut, vahendab Bloomberg.

Kui varem oli Exxoni krediidireiting Aaa positiivse väljavaatega, siis uueks reitinguks on märgitud Aaa negatiivse väljavaatega. Exxon on üks väheseid USA ettevõtteid, kellel on Aaa reiting. Standard & Poor’s muutis Exxoni krediidireitingut varem sel kuul.

„Kuna ettevõte kärbib kapitali- ning tegevuskulusid tooraine madala hinna tõttu, on see vähendanud kapitali reinvesteerimise võimalusi ja võib kokkuvõttes mõjutada kümnendi lõpus Exxoni reservide ümberpaigutamist ning tooteprofiili,“ teatas Moody’s.

Reitingufirmad on nafta madala hinna tõttu kärpinud nii nafta kaevandajate kui ka mitme riigi krediidireitingut. Exxonil on olnud Moody’se kõrgeim krediidireiting viimased 90 aastat.

Jaga lugu:
Hetkel kuum