Olavi Teppan • 1. märts 2016 kell 8:48

Buffett: IBMi ost oli viga?

Investeerimisguru Warren Buffett  Foto: EPA

Valdusfirma Berkshire Hathaway tegevjuht Warren Buffett peab otsust investeerida IBMi seni veel õigeks, kuid ei välista võimalust, et see osutub siiski valeks.

Buffetti ettevõttele Berkshire Hathaway kuulus aasta lõpu seisuga 8,59% tehnoloogiafirma IBM aktsiatest. IBMi aktsia hind on börsil 2015. aasta jooksul kukkunud 18,5% ja sel aastal veel üle 4%. Berkshire’i aastaaruandest selgub, et investeering on kahandanud valdusfirma väärtust 2,6 miljardi dollari võrra.

„Meil on varemgi olnud osalusi, millega oleme raha kaotanud,“ ütles Buffett esmapäeval intervjuus uudistekanalile CNBC. „Pole tähtis, palju sa aktsia eest maksad. Loeb see, mis seisus on ettevõte viie kuni kümne aasta pärast. Mina arvan, et IBM on siis rohkem väärt, aga ma võin eksida.“

Buffett hüüdnimega Omaha Oraakel ei soovita keskmisel investoril tema investeerimisstrateegiat IBMi suhtes järgida.

„Ma ei ole investeerimisnõustaja,“ märgib Buffett. „Kui keegi soovib teha sama mis Berkshire, siis tasuks tal ostagi Berkshire’i. Ajakirjanduses esineva kümnekonna investori jäljendamine ei ole hea strateegia. Hea strateegia on osta aktsiad järjekindlalt terve elu ja mitte muretseda ülearu mingi konkreetse kuu või aasta tõusude ja languste pärast.“

Hetkel kuum