Olavi Teppan • 3. märts 2016
Jaga lugu:

Olainfarmil jäi eesmärgist napilt vajaka

Tabletid  Foto: Reuters/Scanpix

Ravimifirma neljanda kvartali käive ületas ootusi, kuid kasumisse sõi augu järjekordne mahakandmine Ukraina nõuetelt.

Olainfarmi 2015. aasta koondaruandest nähtub, et ettevõtte neljanda kvartali müügitulu oli 25,7 miljonit eurot. Olulise tõusu tegid aastatagusega võrreldes ka ärikasum, mis oli 3,9 miljonit eurot, ning puhaskasum – 2,7 miljonit eurot.

Ometi jäid kasuminäitajad ootustele alla, kuna ettevõte on maha arvestanud täiendavalt 1,1 miljonit eurot oma nõuetelt Ukrainas. 2015. aasta mahakandmised ja valuutakahjum moodustasid kokku 3,3 miljonit eurot.

Kui kogu aasta peale oli ettevõte prognoosinud käibeks 100 miljonit eurot ja puhaskasumiks 15 miljonit eurot, siis kummastki eesmärgist jäi puudu üsna napilt. Aastakäive kasvas tunamullusega võrreldes 4,2% ja moodustas 97,6 miljonit eurot. Puhaskasum kasvas 21%, 14,8 miljoni euroni.

LHV panga analüütikud hindavad Olainfarmi majandustegevuse normaliseeritud näitajaid ootuspäraseks. Ettevõte on teatanud kavatsusest asuda taas omanikutulu maksma. LHV prognoosib dividendimääraks 2015. aasta eest 17 senti aktsia kohta ja säilitab ettevõtte aktsiale ostusoovituse hinnasihiga 8,70–9,10 eurot.

Täna on Olainfarmi aktsia Riia börsil tõusnud 4,4% ja maksab hetkel 7,59 eurot.

Jaga lugu:
Hetkel kuum