Rainer Saad • 3. märts 2016 kell 10:30

VW skandaal mõjutas Audi kasumit

Audi  Foto: epa

Volkswageni kontserni kuuluv Audi AG teatas täna peaaegu 4protsendilisest puhaskasumi langusest, kuna saasteskandaalist tingitud kulud mõjutasid autotootja tulemusi.

Audi eelmise aasta puhaskasum langes 4,2 miljardi euroni, tegevuskasum vähenes 6 protsenti, 4,8 miljardi euroni. „Kahetseme seda, mis juhtus,“ ütles Audi tegevjuht Rupert Stadler skandaali kohta. „Kinnitame, et juhtumis saab olema täielik läbipaistvus.“

Audi eelmise aasta käive suurenes peaaegu 9 protsenti, 58,4 miljardi euroni. Audi autode müük kasvas 3,6 protsenti, 1,8 miljonini. Saasteskandaali kogumaksumus võib Audile olla 228 miljonit, kuid lõviosa kannab sellest tõenäoliselt Volkswagen.

Septembris ütles USA keskkonnakaitseamet, et Volkswagen on paigaldanud diiselautodele tarkvara, mis näitavad saastekulusid tegelikust väiksemana. Volkswagen hiljem tunnistas, et petutarkvara kannab 11 miljonit autot maailmas. Lisaks Volkswageni autodele, puudutas pettus Audit, Porschet, Škodat ja SEATi.

Audi plaanib lähiaastatel investeerida 3 miljardit eurot arendamaks elektriautosid ja sõidukeid, mis suudavad ise sõita.

Hetkel kuum