Kadi Neemre • 7. märts 2016
Jaga lugu:

Analüütik: turud on ületanud murdepunkti ja pöörduvad tõusule

Turud on pöördunud taas tõusule  Foto: epa

Pärast halvimat aasta algust alates 2009. aastast on turgude õnn pöörduma hakanud. S&P 500 kasvas märtsi esimesel nädalal üle 2% ning mõned investorid usuvad, et kuu lõpuks on indeks tagasi rohelisel territooriumil.

“Näeme, et inimesed inimesed on taas investeerima hakanud ning loodavad, et S&P jõuab positiivsele territooriumile esimese kvartali lõpuks,” sõnas of Convergexi strateeg Nicholas Colas. Ta märkis, et kui enne olid aktsiad väga ülemüüdud, siis hiljutise ralli käigus oli tegemist juba kerge üleostmisega.

Sellegipoolest näeb ekspert ruumi veelgi suuremale kasvule, võttes arvsesse S&P tugevust mitmetes sektorites. “Arvan, et see on üks vihatuimaid rallisid, mida oma karjääri jooksul näinud olen. Seda seetõttu, et kõigest mõni nädal tagasi olid asjad üpris halvas seisus,” sõnas ta.

“Oleme tulnud välja sügavast pessimismist globaalse majanduskasvu suhtes, uskudes nüüd, et võibolla on USA majanduse olukord sel aastal üpris hea ning ka ülejäänud maailm ei kuku kokku.”

Piper Jaffray analüütiku Craig Johnsoni sõnul oli S&P 1950 punkti joone ületamine märkismisväärne ning märk sellest, et turud kasvavad veelgi.

Johnson seadis S&P 500 sihiks 2350 punkti. Reedel sulgus indeks pisut alla 2000 punkti.

“Veebruaris kukkus turg tasemele, mida oleme näinud eelnevalt vaid 20 korda,” sõnas ta. Peale selliseid juhtumeid on tema sõnul turud järgmise aasta jooksul tihti kasvanud kahekohaliste numbrite võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum