Kadi Neemre • 8 märts 2016

Goldman Sachs investoritele: rahu, ainult rahu

Foto: EPA

Kogu turgude selleaastase ebakindluse juures on Goldman Sachsil investoritele üks sõnum: olge rahulikud. Goldmani Golden Market Institute’i juht Abby Joseph Cohen usub, et USA majandus jätkab sel aastal tõusu, vahendab CNBC.

“Investorid mõistavad, et USA majandusandmed on tegelikult üpriski head,” sõnas Cohen. Ta õigustas oma ettevõtte S&P 500 2100 punkti prognoosi, märkides, et tugevad tööturu andmed ning üsna korralik hulk kestvuskaupade tellimusi jätkab majanduse edasiviimist.

Veebruaris loodi USAs 242 000 uut töökohta ning kestvuskaupade tellimuste arv tegi võrreldes jaanuariga kasvu. Sel põhjusel usub Cohen ka majanduskasvu ning soovitab investeerida energiasektori aktsiatesse.

Energia aktsiad on teinud suure languse ning meie prognooside kohaselt peaks toornafta hind 2016. aastal kasvama, mistõttu soovitan sektoril silm peal hoida,” sõnas Cohen. Ta lisas, et Goldman on seadnud Brenti 6-12 kuu hinnasihiks 40-50 dollarit barreli eest.

Eile pärastlõunal pöörasid turud tõusule, mida juhtisid energiaaktsiad.

Hoolimata positiivsusest märkis Cohen, et tugevad emotsioonid on põhjus, miks turud on volatiilsed. Tema sõnul põhjustab investorite ebakindlust peamiselt kolm faktorit: ebakindel globaalne majandus, USA poliitiline olukord ning Föderaalreservi poliitika.

Hetkel kuum