Juhan Lang • 8 märts 2016

Nafta hind võttis suuna alla

Nafta hind on viimastel nädalatel järsult tõusnud.  Foto: Bloomberg

Uudised Jaapani majanduse aeglustumisest ja Hiina ekspordi langusest viisid Jaapani ja Honkongi börsi langusesse. Ka viimaste nädalatega järsult tõusnud toornafta hinnad võtsid taas suuna alla.

Jaapan teatas neljandas kvartalis SKP langusest ning Hiina värske statistika näitas suurimat ekspordi langust ligemale kuue aasta jooksul, kukkudes aastatagusega võrreldes ligi 25,4%. Sellele vaatamata lõpetas Hiina Shanghai Composite indeks päeva napilt plussis. Jaapani Nikkei lõpetas päeva ligi 0,8% madalamal ning Honkongi Hang Sengi indeks langes 0,54%.

Põhjamere Brenti hind langes 1,32%, 40,3 dollarile barrel ja USA toornafta (WTI) langes 1,2%, 37,44 dollarile barrel. Jaanuari põhjadest on Brenti hind kerkinud ligi 40% ning tõusu on vedanud spekulatsioonid, et suurimad tootjad võivad hakata tootmist piirama.

Ehkki analüütikud hoiatavad jätkuvalt globaalsete naftavarude ülekülluse eest, lõi Brenti hind eile tänavuse rekordi. USA börsid olid eile valdavalt tõusuteel.

Hetkel kuum