Juhan Lang • 10. märts 2016
Jaga lugu:

Moody’s pakib Venemaal

Moody's  Foto: epa

Moody's Investors Service teatas, et peatab Venemaa ettevõtetele kohalike reitingute väljastamise ning sulgeb krediidihindamise ühisettevõtte Interfaxiga enne, kui uued reeglid muudavad USA ettevõtte jaoks Moskva vastu kehtestatud rahvusvaheliste sanktsioonide järgimise võimatuks.

2017. aastal Venemaal jõustuva seaduse järgi saavad reitinguagentuurid Moody’s, Standard & Poor’s ja Fitch Ratings reitinguid väljastada üksnes Venemaa poolt reguleeritud tütarfirma kaudu, mis nõustub, et reitinguid ei saa tühistada välise poliitilise surve ajel, vahendab Bloomberg.

Moody’se teatel võeti otsus vastu just nende seadusmuudatuste ja teiste potentsiaalsete piirangute valguses, mis puudutavad riiklikul tasandil reitingute väljastamist. Reitinguagentuur teatas, et ettevõte on jätkuvalt Venemaal kohapeal tugevalt esindatud ning jätkab edaspidigi klientidele globaalsel tasandil reitingute väljastamist.

Ka Fitch teatas möödunud kuul, et ettevõte lõpetab tõenäoliselt Vene ettevõtetele reitingute väljastamise, sest uued seadused muudavad Euroopa Liidu ja USA sanktsioonide järgimise väga keeruliseks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum