Mait Kraun • 11. märts 2016 kell 17:15

Porsche teatas rekordilisest kasumist

Porsche  Foto: epa

Luksusautosid tootev Porsche teatas, et eelmise aasta kasum hüppas 25 protsenti ja jõudis rekordini, vahendab Bloomberg.

Porsche emafirma on Volkswagen AG ja tulemused pakuvad heitgaaside skandaali sattunud ettevõttele tublisti toetust.

Tegevuskasum tõusis 3,4 miljardi euroni ning käive kasvas 25 protsenti 21,5 miljardi euroni, teatas Saksamaa sportautode tootja.

Porsche tulemustele aitas kaasa sportmaasturi mudeli Macani väljalase, mis osutus väga populaarseks. Selleks aastaks prognoosib ettevõte aga kasvu aeglustumist. Uue elektriauto väljatöötamine ja tootmise laiendamine on kulukad. Porsche sportmaastur ja 911 mudel peaksid aitama hoida sellel aastal tegevuskasumi marginaali 15 protsendi juures. Eelmisel aastal oli tegevuskasumi marginaal 16 protsenti, teatas ettevõte.

„Porsche jätkab oma edukat minekut ka sellel aastal,“ ütles tegevjuht Oliver Blume. 2016. aasta esimese kahe kuu jooksul kasvas müük 14 protsenti 35 000 autoni, vaatamata sellele, et Hiina turg on jahenemas.

Hetkel kuum