Mait Kraun • 14. märts 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Euroala perifeeriariikide aktsiaturud õitsevad

Kreeka lipp  Foto: Scanpix/Reuters

Pangandussektori aktsiate tõus on sellel kuul kiiresti kasvama pannud nii Kreeka, Itaalia kui ka Hispaania aktsiaturud.

Kreeka aktsiaturg on sellel kuul tõusnud ligi 10 protsenti, Hispaania ja Itaalia omad lidi 8 protsenti. Niinimetatud perifeeriariikide aktsiaturud on märtsis olnud Euroopa parimad. Stoxx 600 Europe on tõusnud vaid 2,5 protsenti.

Mured maailmamajanduse ja pankade kasumite (madalad intressimäärad muudavad pankade jaoks kasumi teenimise raskemaks) pärast on leevenenud ja see on aitanud pangandussektoril taastuda. Lisaks sellele laiendas Euroopa Keskpank stimuleerimismeetmeid.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt