Birjo Must • 14 märts 2016

Investorid hoiavad pilgud Fedil

Sel kolmapäeval oodatakse USA Föderaalreservi juhi Yanet Yelleni pressikonverentsi.   Foto: Reuters/Scanpix

Möödunud kolmapäeval 7. sünnipäeva tähistanud USA pulliturul oodatakse pikisilmi kolmapäevast USA Föderaalreservi kohtumist, mis peaks suuna andma ka börsidele.

"Peame debatti selle üle, kas tegemist on pullituruga või ralliga karuturul," rääkis LPL Financiali investeerimisstrateeg ja ökonomist John Canally uudisteagentuurile CNBC. Tema sõnul peaks käesolev nädal andma sellele vastuse.

Investorid jälgivad hoolega sel kolmapäeval avaldatavat Fedi aruannet ning sellele järgnevat Fedi juhi Janet Yelleni pressikonverentsi. Oodatakse Fedi vihjeid USA majanduskasvu tempo ning intressimäärade tõstmise kohta.

Ootused on, et keskpank tõstab intressimäärasid pigem varem kui hiljem. Sellele lisas kindlust ka viimane jaemüügi ja inflatsiooni statistika.

State Street Global Marketsi makrostrateegi Lee Ferridge'i sõnul võib sel nädalal turgudel esineda ka veidi rohkem närvilisust.

Möödunud nädalal üllatas Euroopa Keskpank turge stiimulprogrammi laiendamisega ning sel teisipäeval oodatakse uudiseid ka Jaapani Keskpangalt. Kuna viimane juba langetas kuu aega tagasi intressimäärad negatiivseks, siis radikaalseid samme neilt seekord ei oodata.

Hetkel kuum