Mait Kraun • 16. märts 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Fed: tõstame intresse edaspidi väga aeglaselt

USA keskpanga juht Janet Yellen  Foto: EPA

Föderaalreserv otsustas täna jätta intressmäärad muutmata. Ühtlasi vihjas keskpank, et intresse kavatsetakse tulevikus tõsta väga aeglaselt, sest globaalse majanduse seis ei ole hea ning aktsiaturud on volatiilsed.

Föderaalreserv teatas, et Föderaalne Avatud Turu Komitee otsustas jätta baasintressimäära 0,25-0,50 protsendi juurde. See oli turgude ootustega kooskõlas.

Lisaks sellele teatasid rahapoliitikud, et sellel aastal tõstetakse intressimäärasid tõenäoliselt vaid kaks korda. Mõlemal korral toimuks 25 baaspunkti suurune tõus. Veel detsembris prognoosis keskpank, et intresse tõstetakse sellel aastal neli korda.

Aktsiatele mõjus Fedi otsus hästi. Standard & Poor’s 500 indeks on täna kallinenud 0,45 protsenti. Kuld reageeris järsu tõusuga ja kallines vähem kui poole tunniga ligi 2 protsenti. Üllatuse valmistas turgudele eelkõige see, et Fed kavatseb intresse tõsta vaid kaks korda.

„Globaalne majanduskasv ning finantsolukord kätkeb endas jätkuvalt riske,“ teatas Föderaalreserv oma teadaandes. Jaanuaris Föderaalreserv nendele riskidele veel hinnangut ei andnud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt