Fed: tõstame intresse edaspidi väga aeglaselt

16. märts 2016, 20:30
USA keskpanga juht Janet Yellen
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160316/BORS/160319767/AR/0/AR-160319767.jpg

Föderaalreserv otsustas täna jätta intressmäärad muutmata. Ühtlasi vihjas keskpank, et intresse kavatsetakse tulevikus tõsta väga aeglaselt, sest globaalse majanduse seis ei ole hea ning aktsiaturud on volatiilsed.

Föderaalreserv teatas, et Föderaalne Avatud Turu Komitee otsustas jätta baasintressimäära 0,25-0,50 protsendi juurde. See oli turgude ootustega kooskõlas.

Lisaks sellele teatasid rahapoliitikud, et sellel aastal tõstetakse intressimäärasid tõenäoliselt vaid kaks korda. Mõlemal korral toimuks 25 baaspunkti suurune tõus. Veel detsembris prognoosis keskpank, et intresse tõstetakse sellel aastal neli korda.

Aktsiatele mõjus Fedi otsus hästi. Standard & Poor’s 500 indeks on täna kallinenud 0,45 protsenti. Kuld reageeris järsu tõusuga ja kallines vähem kui poole tunniga ligi 2 protsenti. Üllatuse valmistas turgudele eelkõige see, et Fed kavatseb intresse tõsta vaid kaks korda.

„Globaalne majanduskasv ning finantsolukord kätkeb endas jätkuvalt riske,“ teatas Föderaalreserv oma teadaandes. Jaanuaris Föderaalreserv nendele riskidele veel hinnangut ei andnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. March 2016, 20:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing