Rainer Saad • 22 märts 2016

Toornafta hind sattus surve alla

Naftaplatvorm  Foto: EPA

Toornafta futuurid kõiguvad täna pärast Belgia terrorirünnakuid tõusude ja languste vahel.

WTI toornafta futuur kauples kella 14.30 seisuga 0,4% miinuses, 41,4 dollaril. Brent toornafta futuur kauples 0,2% miinuses, 41,5 dollaril.

Toornafta futuurid olid juba nädala alguses volatiilsed, kuna jätkuvalt on ebakindel, milliste tootmismahtudega lähikuudel OPEC jätkab. Arvatakse, et 17. aprillil Kataris toimuval OPECi ja kartelli mittekuuluvate riikide kohtumisel võidakse nafta tootmist vähendada, kuid pole selge, millised riigid on nõus seda tegema või kui palju ollakse nõus tootmist vähendama.

„Nafta ja mitmed teised turud on jõudnud teatud hingetõmbe faasi,“ ütles CMC Marketsi turgude peaanalüütik Ric Spooner CNBC-le. „Nafta hinnal on olnud märkimisväärne ralli. Oleme jõudnud olukorda, kus turg on eriti vastuvõtlik uutele uudistele.“

Pärast sanktsioonide lõppemist on ka Iraan toomas üha rohkem enda naftat turule, kus valitseb niigi liigpakkumine.

Hetkel kuum