Mait Kraun • 25. märts 2016 kell 18:18

Nael võib jätkata langust ka pärast referendumit

Naelsterlingi sümbol Londonis Inglise Panga fuajee põrandal.  Foto: Reuters/Scanpix

Tõenäoliselt jätkab naela kurss langust ka pärast „Brexiti“ referendumit, kirjutab Bloomberg.

Naelsterling on sellel aastal odavnenud 10 suurima konkureeriva valuuta suhtes 2 protsenti. Optsiooniturg viitab aga asjaolule, et järgmise kolme kuu jooksul peaks langus jätkuma. See tähendab, et nael võib langeda ka pärast 23. juunit, mil otsustatakse, kas riik jääb Euroopa Liitu või mitte.

„Me oleme olukorras, kus Brexiti risk domineerib turge,“ ütles Toronto Dominion Banki valuutastrateeg Ned Rumpeltin. „Majandus näitab paranemise märke, aga uudiste pealkirjades on ikkagi põhitähelepanu referendumil. Naelal on ees pikaajaline heitlus.“

Mure, et Suurbritannia lahkub maailma suurimalt ühisturult, on pannud naela kursi langema eelkõige dollari suhtes. Aasta algusest on naela väärtus dollarisse odavnenud 4 protsenti 1,41 dollarini.

 

Hetkel kuum