Mait Kraun • 28 märts 2016

Kulla hind taandub

Kulla hind on märtsikuistest tippudest taandunud.  Foto: Reuters/Scanpix

Kulla hind on jõudnud kuu madalaima tasemeni, sest USA majandus on tugevnenud, kirjutab Bloomberg.

Kullaoptsioonide hinnaliikumise järgi võib öelda, et kauplejad ootavad kollase metalli hinnalanguse jätkumist. 11. märtsil jõudis kuld viimase aasta kõrgeima tasemeni. Alates sellest on hind langenud 5,1 protsenti.

Investorite huvi kulla vastu on mõneti jahtunud, sest mitmed märgid viitavad, et USA majandus on intressimäärade tõusuks piisavalt tugev, vaatamata sellele, et maailma majanduskasv nõrgeneb. Kauplejate arvates on tõenäosus, et Föderaalreserv septembris intressimäärasid tõstab, 58 protsenti. Veel kuu aega tagasi oli vastav protsent 43. Kõrgemad intressimäärad muudavad kulla omamise vähem atraktiivsemaks.

„Võib-olla on kuld jõudnud lühiajaliste tippudeni,“ ütles investeerimisfirma BMO Capital Marketsi toorainete juht Tai Wong.

Juuni kullafutuuride hind on täna langenud 0,2 protsenti ning unts maksab 1219 dollarit. Täna hommikul jõudis hind vahepeal ka 1207 dollarini, mis on madalaim tase alates 23. veebruarist.

 

 

Hetkel kuum