Arenevate turgude valuutadel 18 aasta parim kuu

30. märts 2016, 21:30
Rubla on olnud arenevate turgude valuutade hulgas märtsis üks parimaid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160330/BORS/160339959/AR/0/AR-160339959.jpg

Arenevate turgude valuutade jaoks on märts olnud viimase 18 aasta parim, sest Föderaalreserv on muutunud intressimäärade tõstmise osas järjest tagasihoidlikumaks, vahendab Bloomberg.

Bloombergi 20 areneva turu valuutast koosnev indekson täna tõusnud juba neljandat päeva järjest, sest Föderaalreservi juht Janet Yellen ütles, et rahapoliitikud tegutsevad intressimäärade tõstmisel „väga ettevaatlikult“. Föderaalreservi intressimäärade tõstmise edasilükkamine on arenevatele turgudele hea, sest see aitab tagada kapitali parema kättesaadavuse.

„Yelleni kommentaarid olid päris agressiivsed ning on võimalik, et sellel aastal ei oodatagi enam intressimäärade tõusu,“ ütles investeerimisfirma NN Investment Partnersi arenevate turgude aktsiate juht Nathan Griffiths. „See on arenevate turgude jaoks hea uudis. See peaks dollari väärtuse alla viima.“

Griffiths ütles, et tõenäoliselt saavad nõrgemast dollarist kõige rohkem kasu Brasiilia, Lõuna-Aafrika Vabariik, Venemaa ja Türgi.

20 valuutast koosnev indeks on täna kallinenud 0,5 protsenti, mis on suurim tõus alates 17. märtsist. Märtsis on valuutad kollektiivselt kallinenud 5,4 protsenti – see on parim kuu alates 1998. aastast.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. March 2016, 18:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing