Olavi Teppan • 5 aprill 2016

Autotootjad ja toorainesektor veavad Euroopa aktsiaturge alla

Frankfurdi börs  Foto: Bloomberg

Stoxx Europe 600 aktsiaindeks on täna langenud madalaimale tasemele alates veebruari lõpust ning üle kahe protsendi on kukkunud aktsiaturg Saksamaal.

OECD kärpis Saksamaa selle aasta majanduskasvu prognoosi 1,8 protsendilt 1,3 protsendini ning täna avaldatud Saksamaa tehaste tellimuste ootamatu 1,2protsendiline vähenemine veebruaris võrreldes jaanuariga on viinud DAXi indeksi 2,35 protsendiga miinusesse.

„Majanduse jahenemise kartused on kinnitust saanud,“ ütles Bloombergile investeerimisfirma MPPM EK fondihaldur Guillermo Hernandez Sampere. „Pärast Euroopa Keskpanga viimast istungit pole tahetud enam riske võtta. Investorite kindlustunne pole naasnud.“

Peugeot S.A. aktsia on langenud 5,9% ettevõtte täna avaldatud prognoosi peale, et suurenevad kulutused kahandavad lähiaastate oodatavat kasumit. ThyssenKrupp AG aktsia langes 5,6%, kui kaevandusfirma Vale SA teatas, et müüb oma osaluse Brasiilia ühisettevõttes sümboolse summa eest Saksa terasetootjale.

Hetkel kuum